Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Παλαιά Διαθήκη: 4. Από άγγελοι γίνονται πονηρά πνεύματα


Ο Θεός λυπήθηκε πολύ για τον εγωισμό και την αγνωμοσύνη του Εωσφόρου αλλά και των αγγέλων που τον ακολούθησαν. Λυπήθηκε, όμως, πιο πολύ γιατί ενώ ήξεραν ότι αυτό που έκαναν ήταν λάθος και πρόσβαλε το Θεό τους, εκείνοι δεν μετάνιωσαν και δεν ζήτησαν συγγνώμη για το λάθος τους. Έτσι,  για να μη μολυνθεί η αγιότητα του ουράνιου βασιλείου, τους έβγαλε έξω απ’ αυτό.
Βγαίνοντας ο Εωσφόρος και οι άγγελοι που τον ακολούθησαν έξω από το ουράνιο βασίλειο, τους εγκατέλειψε ευθύς η χάρις του αγίου Πνεύματος και το φως με το οποίο έλαμπαν χάθηκε. Από όμορφοι έγιναν τόσο άσχημοι, που δεν μπορούσε πλέον κανείς να τους δει χωρίς να φοβηθεί και να τρομάξει από την σατανική τους μορφή!

Οι αρετές και τα χαρίσματα που μέχρι τότε είχαν, χάθηκαν. Η ύπαρξη τους γέμισε από μίσος και κακία για το Θεό και την δημιουργία Του. Το έργο τους ήταν πλέον να κάνουν μόνο κακό και να καταστρέφουν. Αλλοίμονο σε εκείνους που θα τους πίστευαν. Θα τους έκαναν και αυτούς δυστυχισμένους, όπως ήταν και εκείνοι.
Από άγγελοι είχαν μεταμορφωθεί σε δαίμονες και σαν κατοικία τους είχαν τώρα τη φριχτή κόλαση.
Ο Θεός μετά την πτώση του Εωσφόρου και των αγγέλων του, αποφάσισε να αντικαταστήσει το τάγμα τους. Έτσι έφτιαξε το πιο τέλειο δημιούργημα Του, τον άνθρωπο.
Ήθελε ο Θεός, όσοι από τους ανθρώπους θα ζούσαν στη γη σωστά, σαν άγγελοι, σύμφωνα με το άγιο θέλημα Του, να αποτελέσουν το νέο δέκατο τάγμα στο ουράνιο Του βασίλειο.
Οι δαίμονες, επειδή δεν θέλουν να βλέπουν εμάς τους ανθρώπους να παίρνουμε τη θέση που είχαν οι ίδιοι στο ουράνιο βασίλειο, μας μισούν θανάσιμα και μας πολεμούν με πολλή κακία και πονηριά.
Οι δαίμονες φοβούνται πολύ όταν μας βλέπουν να αγαπάμε τον Θεό με απλότητα και ταπείνωση, σαν τα μικρά παιδιά, γιατί δεν μπορούν να μας πειράξουν εύκολα.
Η αγάπη που έχουμε στην καρδιά μας για τον ουράνιο Θεό Πατέρα μας, τους καίει και τους διώχνει μακριά.  Γι’ αυτό προσπαθούν να μας πειράξουν με δύο τρόπους. Αφ’ ενός να πειράξουν την αγάπη μας προς τον Θεό βάζοντας μας λογισμούς ολιγοπιστίας και αμφιβολίας στην αγάπη που έχει ο Θεός για μας και αφ’ ετέρου να μας πείθουν με δολιότητα να κάνουμε λάθη και αμαρτίες.
Ξέρουν πολύ καλά ότι οι αμαρτίες έχουν τη δύναμη να διώξουν από πάνω μας τη χάρη του αγίου Πνεύματος και να μας απομακρύνουν από τον ουράνιο Πατέρα μας. Έτσι μπορούν εύκολα να κερδίσουν τις ψυχές μας και να τις οδηγήσουν στο δικό τους σκοτεινό βασίλειο της κόλασης.
Ο πολυεύσπλαχνος Θεός Πατέρας μας, για να μας βοηθήσει και να μας προστατέψει από τις κακίες και τις πονηριές των δαιμόνων, έβαλε δίπλα μας δυνατούς βοηθούς όλους τους αγγέλους.
Οι άγγελοι είναι οι πιο καλοί και οι πιο πιστοί φίλοι των ανθρώπων. Θέλουν να μας δουν όλους μια μέρα στο ουράνιο βασίλειο του Θεού, γι’ αυτό και πολεμούν μαζί μας τους δαίμονες. Μας βοηθούν αόρατα να κάνουμε το καλό και να αποφεύγουμε το κακό.
Μιλούν μυστικά στη ψυχή μας, πως να εφαρμόζουμε στη ζωή μας το θέλημα του Θεού, αλλά και να μην κάνουμε αυτά που μας λέει ο σατανάς. Χαίρονται όταν προσευχόμαστε στο Θεό Πατέρα μας και προσεύχονται και εκείνοι μαζί μας. Μας βοηθούν επίσης να μετανιώνουμε για τα λάθη μας και να ζητούμε από το Θεό συγνώμη, όποτε τον προσβάλουμε με τα λάθη και τις αμαρτίες μας.
Η μεγαλύτερη τους λύπη είναι όταν απομακρυνόμαστε από το Θεό και με την αμαρτωλή ζωή μας γινόμαστε φίλοι των δαιμόνων.
Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως, όσοι από μας θα αγαπήσουν τον καλό Θεό μας και θα ακολουθήσουν τις άγιες εντολές Του, θα πάμε μια μέρα στον Παράδεισο, μαζί με τους αγίους αγγέλους, ενώ όσοι θα ακολουθήσουν τον σατανά στα πονηρά του έργα, θα πάνε στην κόλαση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: