Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Παλαιά Διαθήκη: 2. Η δημιουργία του κόσμου


Πριν από πάρα πολλά χρόνια, παιδιά, όλος αυτός ο υπέροχος κόσμος που βλέπουμε σήμερα δεν υπήρχε. Ούτε ο απέραντος ουρανός με τον λαμπερό ήλιο και τα πολυάριθμα αστεράκια, αλλά ούτε και η γη με τα ζώα, τα φυτά, τα λουλούδια. Δεν υπήρχε η θάλασσα με τα ψάρια, ούτε ακόμα και εμείς οι άνθρωποι. Ένα απέραντο σκοτάδι απλωνόταν παντού.
Υπήρχε μόνο ο καλός και αιώνιος Θεός μας.
Ο Θεός, σαν παντοδύναμος που είναι, που μπορεί δηλαδή να κάνει ό,τι θέλει, δημιούργησε με πολύ σοφία τον όμορφο υλικό κόσμο που βλέπουμε, αλλά και έναν άλλο πνευματικό κόσμο που δεν μπορούμε να τον δούμε με τα μάτια μας. Στον πνευματικό κόσμο ανήκουν οι άγγελοι του ουρανού και τον έφτιαξε πριν ακόμα δημιουργηθεί ο δικός μας υλικός κόσμος.
Υπάρχει ένα βιβλίο που λέγεται Αγία Γραφή και είναι το βιβλίο του Θεού.
Στο βιβλίο αυτό μαθαίνουμε, πως ο καλός Θεός μας δημιούργησε με πολλή αγάπη όλο τον κόσμο που βλέπουμε, αλλά και εμάς τους ανθρώπους. Μαθαίνουμε επίσης πόσο πολύ μας αγαπά και πόσο πολύ θέλει να Τον αγαπάμε και εμείς. 
Η Αγία Γραφή μας λέει λοιπόν, ότι ο Θεός δημιούργησε στην αρχή τον ουρανό και τη γη. Η γη δεν είχε ακόμα καμιά μορφή. Η στεριά και η θάλασσα ήταν όλα μαζί ανακατωμένα και επικρατούσε παντού μια απέραντη σκοτεινή ερημιά. Δεν υπήρχε πουθενά ίχνος ζωής. Ο Θεός τότε δημιούργησε όλο τον κόσμο μέσα σε έξι μέρες, μόνο με μια Του προσταγή. Είπε να γίνουν και όλα αυτά έγιναν αμέσως.  
      
Την πρώτη μέρα είπε ο Θεός:
“Να γίνει φως!”
Αμέσως, ένα λαμπερό φως άρχισε να απλώνεται παντού και να φωτίζει τα πάντα.
Τότε ο Θεός ξεχώρισε το φως από το  σκοτάδι και ονόμασε το φως ημέρα και το σκοτάδι νύχτα. Έτσι τελείωσε η πρώτη μέρα της δημιουργίας.      

Την δεύτερη μέρα είπε ο Θεός:
“Να γίνει ο ουρανός και η γη!”  
Τότε, άρχισε να γίνεται ο απέραντος ουράνιος θόλος και να ξεχωρίζει η γη.

Την τρίτη μέρα είπε ο Θεός:
“Να ξεχωρίσουν στη γη τα νερά από την ξηρά!”
Έτσι και έγινε. Μέσα από τα νερά πρόβαλε η ξηρά. Τότε ο Θεός τη στεριά ονόμασε γη και τα νερά ονόμασε θάλασσα.
Στη συνέχεια είπε ο Θεός:
“Να βλαστήσει η γη από κάθε είδος φυτού και δένδρου!”
 Αμέσως άρχισε η γη να γίνεται καταπράσινη και να φυτρώνει παντού κάθε είδος φυτού και δένδρου.  Άνθισαν μπουμπούκια, βλάστησαν σπόροι και τα δένδρα έκαναν καρπούς.
Ταυτόχρονα άρχισαν να γίνονται οι πηγέςτα ποτάμια και οι λίμνες.  
  
Την τέταρτη μέρα είπε ο Θεός:               
“Να γίνει ο ήλιος, το φεγγάρι και όλα τα αστέρια του ουρανού, που θα φωτίζουν τη γη, για να ξεχωρίζει η ημέρα από τη νύχτα και να διακρίνονται οι εποχές του χρόνου!”
 Δημιουργήθηκαν έτσι τα δύο μεγάλα φωτεινά άστρα, ο ήλιος και το φεγγάρι,  καθώς και αμέτρητο πλήθος αστεριών που γέμισαν τον ουρανό.
  
Την πέμπτη μέρα είπε ο Θεός:
“Να γίνουν όλα τα πλάσματα της θάλασσας και του ουρανού!”
Η θάλασσα άρχισε τότε να γεμίζει από όλα τα είδη των ψαριών, που κολυμπούσαν στην απέραντη θάλασσα και ο ουρανός άρχισε να γεμίζει με αμέτρητο πλήθος από πανέμορφα πουλιά, που φτερούγιζαν χαρούμενα στον  καταγάλανο ουρανό και κελαηδούσαν μελωδικά.

Την έκτη μέρα είπε ο Θεός:                                                                          
“Να γίνουν τα ζώα της ξηράς!”
Τότε δημιουργήθηκαν όλα τα ζώα της ερήμου και της ζούγκλας, καθώς και όλα που βόσκουν στους αγρούς.  
Έτσι τελείωσε ο Θεός όλον αυτόν τον υπέροχο κόσμο μέσα  στον οποίο ζούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: