Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

1. Το βιβλίο του Θεού




Αγαπητά μας παιδιά,

Το βιβλίο αυτό έχει σκοπό να σας βοηθήσει να μάθετε ότι, όλη αυτή η υπέροχη δημιουργία του ουρανού και της γης που βλέπουμε, είναι έργο του παντοδύναμου Θεού μας.
Επίσης, θέλει να μάθετε, πως ο Θεός αυτός δεν είναι μόνο δημιουργός όλου του κόσμου, αλλά και ο πιο γλυκός, στοργικός και ευσπλαχνικός Πατέρας για όλους τους ανθρώπους.

Ο ένας και τριαδικός Θεός μας, δηλαδή ο Πατέρας, ο Υιός και το άγιο Πνεύμα, είναι το Φως όλου του κόσμου. Είναι, παιδιά μου, σαν τον ήλιο που στέλνει τις ακτίνες του στη γη και μπορούμε όλοι εμείς να απολαύσουμε και να χαρούμε το φως και τη ζεστασιά Του. Ο Θεός Πατέρας, που είναι ο ήλιος, στέλνει τον Υιό Του στη γη σαν ηλιαχτίδες χαράς και ελπίδας, για να πλημμυρίσει με τη χάρη του αγίου Πνεύματος, με φως, ειρήνη και ευτυχία όσους τον εμπιστεύονται, τον αγαπούν και υπακούουν στις θεϊκές εντολές Του.
Ό,τι λέει και ό,τι προστάζει να κάνουμε, έχει σαν σκοπό τη δική μας χαρά και ευτυχία. Όταν εμείς παρακούμε τις θεϊκές Του συμβουλές, τότε η χαρά και η γαλήνη φεύγει από τη ψυχή μας και ζούμε μέσα στο φόβο και τον πόνο της αμαρτίας.
Ο Θεός, σαν ουράνιος γλυκός, στοργικός και ευσπλαχνικός Πατέρας μας, θέλει να είμαστε κοντά Του, στη ζεστή και γεμάτο ασφάλεια πατρική αγκαλιά Του. Για να μας κατευθύνει σωστά στην πορεία της ζωής, μας χάρισε το νόμο και το λόγο Του μέσα από δυο πολύτιμα βιβλία της Αγίας Γραφής, που είναι η Παλαιά Διαθήκη και η Καινή Διαθήκη.
Στην Παλαιά Διαθήκη μαθαίνουμε όλη την ιστορική διαδρομή του ανθρώπινου γένους μέχρι τον ερχομό του Υιού του Θεού στη γη, του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Στην Καινή Διαθήκη μαθαίνουμε για το μεγαλύτερο θαύμα που συνέβη στη γη. Ο Υιός του Θεού γίνεται άνθρωπος και έρχεται να ζήσει ανάμεσα μας, για να μας διδάξει το θέλημα του ουράνιου Πατέρα μας, που με την πάροδο του χρόνου ξεχάσαμε και απομακρυνθήκαμε από κοντά Του.
Θα ξεκινήσουμε, αρχικά, με την Παλαιά Διαθήκη. Θα δούμε πως δημιούργησε ο τριαδικός Θεός μας τον ουρανό, τη γη και τον άνθρωπο.
Θα μάθουμε τα  λάθη που κάναμε σαν άνθρωποι και απομακρυνθήκαμε από την αγκαλιά του Θεού, αλλά και τις προσπάθειες που έκανε Εκείνος σαν ουράνιος Πατέρας μας, για να επιστρέψουμε κοντά Του. Θα μιλήσουμε έτσι για την παλαιά υπόσχεση, δηλαδή την πρώτη υπόσχεση που έδωσε ο Θεός στους ανθρώπους, ότι δηλαδή, θα στείλει τον μονογενή Του Υιό για να σώσει τους ανθρώπους.
Στη συνέχεια, θα μιλήσουμε για την Καινή Διαθήκη, δηλαδή την καινούρια συμφωνία του Θεού Πατέρα με τους ανθρώπους, που ξεκινάει με τον ερχομό του Υιού του Θεού στη γη σαν άνθρωπος. Όσοι θα δεχτούν τον Υιό του Θεού και θα ακολουθήσουν την αγία διδασκαλία Του, όπως αυτή περιγράφεται στο άγιο Ευαγγέλιο, ο Θεός θα τους χαρίσει το ουράνιο Του βασίλειο για να ζουν αιώνια στην απόλυτη χαρά και ευτυχία του Παραδείσου.

Πατήστε εδώ για Αγγλικά    
Πατήστε για αγγ